3 december 2016
15:00

Sunderby SK

Referat: Pajala IF - Sunderby SK

Vi får en flygande start på matchen då Krigsman efter 3.02 slår en magnifik djupledsboll till Evvis som säkert förpassar bollen i nät. Spelet efter målet är hyfsat jämnt. Vi har längre anfall men slarvar en del och Sunderbyn kontrar giftigt. Vi drar på oss två raka utvisningar och när en tredje avvaktas kviterar Sunderbyn på frislag. Tid 12.55. Fortsatt spel med en mindre för oss. Trots detta är det vi som tar ledningen då Pitkänen slår en precis långboll till Carro som drar keepern och rullar in 2-1. Resultatet står sig perioden ut.
Skott: 7 - 14

I andra perioden tycker jag vi spelar allt bättre. Vi förlägger långa stunder bollen i anfallszon, men utan att riktigt få till det i avsluten. Samtidigt krigar SSK på bra i försvarsspelet. 09.09 kommer 3-1 efter en lite märklig situation. Oklart hur den bollen hittade in. Carro var den som var sist på bollen. Rättvist var det i alla fall. Inga fler mål i perioden. Vi avslutar i box och klarar det galant.
Skott: 12 - 4

Tredje är den andra lik. Vi trycker på utan att skapa de där riktigt heta chanserna. 05.32 reducerar gästerna men det känns ändå ganska tryggt då vi är det bättre laget i stort sett varje byte. 4-2 kommer 38 sekunder efter reduceringen. Evvis chippar in till Carro i slottet som smaskar upp en stenhård, otagbar volley. Snyggt mål! Vårt spelövertag fortsätter men det dröjer ända till 14.35 innan vi gör nästa strut. Efter ett misslyckat utkast får Carro rulla in sitt fjärde för dagen. Som om det inte vore nog med 4 strutar avslutar Carro matchens målskytte med sitt femte efter ett riktigt vackert mönsteranfall där hela kedjan är inblandade.
Skott: 17 - 11

Ett klart uppsving av oss jämfört med matchen borta mot Öjebyn. Vi är inte riktigt där vi var i inledningen på säsongen men jag tycker att vi är på rätt väg igen. Kanske drar vi på oss aningen många tvåor, men vår box fungerar väldigt, väldigt bra just nu så det reder ut sig. Samtidigt sliter det extra på en del spelare som spelar mycke i box. Matchens stjärna var Carro som visade prov på fin bollkänsla och ett grymt målsinne med sina 5 mål. Hon fick åxå mycket välförtjänt Örre med sig hem över natten.